Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 λοβός φυσικής βανίλιας
  • Για την καραμέλα
  • 60 γρ. νερό
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση
    Για την καραμέλα
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την καραμέλα σε 6-8 ατομικά φορμάκια.

  2. Για την κρέμα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Bάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Χαράζω τον λοβό της βανίλιας και ρίχνω στον κάδο και τα σποράκια. Χτυπάω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Αφήνω την κρέμα να σταθεί για 15 λεπτά και με ένα κουτάλι, αφαιρώ τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια.

  4. Μοιράζω την κρέμα στα φορμάκια με την καραμέλα και τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι τη μέση και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  5. Βγάζω τα φορμάκια από το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάω την κρέμα από τη φόρμα και αναποδογυρίζω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρέμα καραμελέ

Σας ευχαριστώ!