Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα

Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό
  • 560 γρ. γάλα
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 στικ φρέσκιας βανίλιας
  • 5 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μπαγιάτικο κέικ ή τσουρέκι, κομμένο σε μικρούς κύβους ή σπασμένα μπισκότα βανίλιας ή σαβαγιάρ
  • Για τα φρούτα
  • 100 γρ. μύρτιλα φρέσκα
  • 100 γρ. ράσμπερι, φρέσκα
  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμμένες κομμένες σε μικρές φέτες
  • 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 βερίκοκα, πλυμμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 180 ζάχαρη καστανή
  • 50 ml νερό
  • 40 ml μπράντι ή κονιάκ
  • Για το σερβίρισμα
  • Διάφορα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω την φλοίδα λεμονιού και την κανέλα. Κόβω στη μέση τη βανίλια, αφαιρώ τα σποράκια και τα ρίχνω (μαζί με τον φλοιό) στην κατσαρόλα. Ζεσταίνω το γάλα μέχρι να πάρει 1 βράση και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το κορν φλάουρ με το νερό.
    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, υποκίτρινη κρέμα. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω.

  3. Αρχίζω να ρίχνω αργά αργά το ζεστό γάλα στο μπολ με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Πετάω την κανέλα, τη φλοίδα λεμονιού και τις φλοίδες της βανίλιας.

  4. Προσαρμόζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στην κατσαρόλα που έβρασα το γάλα και «περνάω» από εκεί το μείγμα του μπολ.
    Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

  5. Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω την κρέμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζω με μεμβράνη που να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

  6. Για τα φρούτα
  7. Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζω για 2-3 λεπτά (από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το μπράντι. Ανακατεύω και αφήνω το σιρόπι να μισοκρυώσει.

  8. Βάζω όλα τα φρούτα σε ένα μπολ και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω τα φρούτα για 15 λεπτά να ποσαριστούν.

  9. Για το σερβίρισμα
  10. Μοιράζω τα φρούτα σε 4 ποτήρια. Μοιράζω το κέικ, το τσουρέκι ή τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο από το σιρόπι που ποσάρισα τα φρούτα.
    Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αδειάζω σε ένα μπολ και την χτυπάω για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει.
    Την μοιράζω στα ποτήρια και στολίζω με λίγα φρέσκα φρούτα.

Keywords: κρεμα catalana κοκκινα φρουτα

Σας ευχαριστώ!