Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα μπαβαρουάζ με γλυκό κουταλιού βύσσινο

Κρέμα μπαβαρουάζ με γλυκό κουταλιού βύσσινο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 25 λεπτά.
Servings 6
Best Season Άνοιξη
Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 κρόκους αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • Φρέσκα κεράσια ή βύσσινα
  • Φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι. Σουρώνω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω τους χτυπημένους κρόκους.

  2. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  3. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω σε δόσεις την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή, αφράτη κρέμα.

  4. Για το σερβίρισμα
  5. Βάζω την μισή από την κρέμα σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ και σκορπίζω το μισό γλυκό κουταλιού (μαζί με το σιρόπι του) και φράουλες. Καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γλυκό κουταλιού. Στολίζω με τα φρέσκα κεράσια και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Keywords: κρεμα μπαβαρουαζ γλυκο κουταλιου βυσσινο

Σας ευχαριστώ!