Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρανιός σε φέτες με σπανάκι, κράνμπερις και σταφίδες

Κρανιός σε φέτες με σπανάκι, κράνμπερις και σταφίδες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 4 χοντρές φέτες από κρανιό (μυλοκόπι), 250-300 γρ. η καθεμία
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 50 ml γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 250 ml ζωμό ψαριού ή νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω το γλυκό κρασί, τις σταφίδες και τα κράνμπερις και τα αφήνω στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσω.

  2. Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.

  3. Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού, τις στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα. Αποσύρω από το φούρνο, προσθέτω τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί και ανακατεύω πολύ απαλά. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Keywords: κρανιός σε φέτες σπανάκι

Σας ευχαριστώ!