Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κρανιός σε φέτες με σπανάκι, κρανμπερις και σταφίδες

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: FISH FROM GREECE σημαίνει ψάρι από τον τόπο του, από τα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας. Ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A,D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Το πάντρεμα των ω-3 λιπαρών με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά, τα κράνμπερις και τις σταφίδες αναδεικνύει ένα γευστικό συνδυασμό που προσφέρει απόλυτη προστασία στην υγεία. Δοκιμάστε σήμερα κιόλας την υπέροχη αυτή πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 χοντρές φέτες από κρανιό, 250-300 γρ. η καθεμία, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, Fish from Greece
  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος μόνο), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 50 ml γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 250 ml ζωμό ψαριού ή νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μπολ βάζω το γλυκό κρασί, τις σταφίδες και τα κράνμπερις και τα αφήνω στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσω.
  2. blankΣε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί.
  3. blankΑλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού, τις στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό. Ψήνω για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα. Αποσύρω από το φούρνο, προσθέτω τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί και ανακατεύω πολύ απαλά. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κρανιός σε φέτες σπανάκι

Σας ευχαριστώ!