Βράζω τις κοχύλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, υπολογίζοντας 2 - 3 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους (το μαγείρεμά τους θα ολοκληρωθεί αργότερα, στο φούρνο). Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της και τα αφήνω κατά μέρος.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Οταν κρυώσουν ελαφρώς τα πολτοποιώ στο μπλέντερ (ή τα λιώνω καλά με ένα πιρούνι) και ρίχνω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το κομματιασμένο ανθότυρο, την κέτσαπ (ή τον πελτέ), τον άνηθο, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το αυγό και ανακατεύω καλά για να ενσωματωθεί στο μείγμα και το αφήνω στην άκρη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200º C.
Λαδώνω ελαφρώς ένα ευρύχωρο και βαθύ ταψί που να χωράει τις κοχύλες σε μονή στρώση. Τις αραδιάζω στο ταψί, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω, και τις γεμίζω κατά τα 3/4 με το μείγμα της γέμισης. Το άνοιγμά τους είναι σχετικά μεγάλο και γεμίζουν εύκολα με ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλιώς τις γεμίζω με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Τις περιχύνω με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνω αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τέλος, πασπαλίζω ομοιόμορφα με το τριμμένο κασέρι και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου.
Ψήνω το φαγητό για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η κρέμα. Σερβίρω τις κοχύλες ζεστές ή χλιαρές και τις συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.
Σας ευχαριστώ!