Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κουραμπιέδες με φιστίκια αιγίνης και κράνμπερις

κουραμπιέδες με φιστίκια αιγίνης και κράνμπερις

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλά κοσκινισμένο
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • 80 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.
  2. blankΠροσθέτω το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
  3. blankΑλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη.
  4. blankΤέλος, ρίχνω τα φιστίκια και τα κράνμπερις και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  5. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  6. blankΤους αφήνω να κρυώσουν καλά.
  7. blankΣτη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά.
Keywords: κουραμπιέδες φιστίκια αιγίνης κράνμπερις

Σας ευχαριστώ!