Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα

Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί (ή μηλόξιδο)
  • 3 κουτ. σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολάκι βάζω το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τον ντοματοπελτέ, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο και το μείγμα κορν φλάουρ. Τα ανακατεύω με ένα πιρούνι και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.

  2. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και τα βράζω για 15 - 20 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό.
    Τα στραγγίζω καλά και τα αφήνω να στεγνώσουν σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Τα σοτάρω για 6 - 7 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αποσύρω από τη φωτιά, ανασηκώνω λοξά το τηγάνι για να συγκεντρωθεί το λάδι σε μια μεριά και με ένα κουτάλι της σούπας το αφαιρώ σχεδόν όλο.

  4. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτω το ντρέσινγκ. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα πολύ προσεκτικά, για να βραχούν τα μπουκετάκια ομοιόμορφα με το υγρό. Μαγειρεύω για 3 - 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Keywords: κουνουπιδι στα γλυκοξινη σαλτσα

Σας ευχαριστώ!