Print Options:

Κουνουπίδι μπριζόλα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 30 mins
Cooking Temp 200  °C
Servings 4
Υλικά
  • 2 ολόκληρα κεφάλια κουνουπίδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα πιπέρια, σε κόκκους
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σπόρους
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κουνουπίδια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα λαμαρινάκι.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα κουνουπίδια κάθετα, σε χοντρές φέτες περίπου 2 εκ.

  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το πετιμέζι, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω όλα τα μπαχαρικά και λίγο θαλασσινό αλάτι (προσοχή στην ποσότητα γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή).

  3. Με ένα πινέλο αλείφω καλά και από τις δύο πλευρές τις φέτες κουνουπιδιού με το μείγμα πετιμεζιού και πασπαλίζω με αρκετά από τα μπαχαρικά. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
    Μόλις τα βγάλω από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη καυτά, τα αλείφω με όσο μείγμα πετιμεζιού έχει απομείνει και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords: κουνουπίδι, κουνουπίδι μπριζόλα, κουνουπίδι ψητό, πάπρικα, σκόρδο, vegan, vegetarian,

Σας ευχαριστώ!