Print Options:

Κουμκουάτ γλυκό του κουταλιού

Κουμκουάτ γλυκό του κουταλιού
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 40 mins Cook Time: 10 mins Rest Time: 24 hrs Total Time: 24 hrs 50 mins
Υλικά
  • 1 κιλό κουμκουάτ, σκληρά (όχι πολύ ώριμα) και χωρίς χτυπήματα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα κουμκουάτ, τα στεγνώνω και τα τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα σε 3-4 σημεία. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα σουρώνω σε σουρωτήρι και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές, μειώνοντας τον χρόνο βρασμό στα 3 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός). Τα σουρώνω για τελευταία φορά και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό και βράζω για 8 λεπτά. Ρίχνω τα κουμκουάτ και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά, αφαιρώνοντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφού καθαρίσει εντελώς, αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω για 24 ώρες.

  3. Την επόμενη μέρα, επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνω την φλοίδα λεμονιού, την αρμαρόριζα και το κάρδαμο και βράζω για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ρίχνω το χυμό λεμονιού, ανακινώ την κατσαρόλα και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Κουμκουάτ γλυκό του κουταλιού

    Μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά και αναποδογυρίζω τα βάζα. Τα αφήνω να κρυώσουν.

Keywords: κουμκουάτ, γλυκό του κουταλιού, πορτοκάλι, αρμπαρόριζα, κάρδαμο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/koumkouat-glyko-koutaliou/

Σας ευχαριστώ!