Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλουράκια με σταφίδες

Κουλουράκια με σταφίδες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 60
Υλικά
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά ανοιχτόχρωμο και λείο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και χτυπάω καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνω την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και τις σταφίδες και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.

  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη σόδα με το γάλα, μέχρι το μείγμα να αφρίσει και το αδειάζω στο μπολ με τα υλικά, μαζί με το κονιάκ και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά με η μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια την πλάθω σε κουλουράκια μακρόστενα σαν δάχτυλα. Τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Keywords: κουλουρακια με σταφιδεσ

Σας ευχαριστώ!