Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα

Κουλουράκια κανέλας με πορτοκάλι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική (σκόνη)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ανθρακούχο νερό
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σόδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη λεία και εύπλαστη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  3. Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή «κοτσιδάκια» ή ό,τι άλλου σχήματος θέλω και τα αρδιάζω στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κουλούρια, κουλουράκια, κανέλα, πορτοκάλι,

Σας ευχαριστώ!