Print Options:

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο

Κουκιά χλωρά γιαχνί με μάραθο
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 50 50 mins Total Time: 1 hr 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 μεγάλη μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κιλό χλωρά κουκιά, καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μάραθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τη μαραθόριζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κουκιά. Τα ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και τη ζάχαρη.

  2. Προσθέτω όσο νερό χρειάζεται ώστε μόλις που να καλύψει τα υλικά και το αφήνωνα πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

  3. Προσθέτω το μάραθο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μαγειρεύω για άλλα 5 - 8 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύω με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Keywords: κουκια χλωρα γιαχνι με μαραθο

Σας ευχαριστώ!