Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κότσι αρνίσιο στο φούρνο με μέλι, σαμιώτικο κρασί και πουρέ γλυκοπατάτας

Κότσι αρνίσιο στο φούρνο με μέλι
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 έτοιμο αρνίσιο κότσι, περίπου 1½ κιλό, Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
  • 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 500 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ γλυκοπατάτες
  • 1.200 γρ. γλυκοπατάτες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι, το σαμιώτικο κρασί, το δεντρολίβανο και την πάπρικα και βράζω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζω το αρνίσιο κότσι στο κέντρο ενός αντικολλητικού χαρτιού, το αλατοπιπερώνω και το αλείφω με το μισό από το γλάσο. Τυλίγω σφιχτά και το τοποθετώ σε ένα ταψί.

  3. Πλένω τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάω με ένα πηρούνι και τις τυλίγω μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετώ τις γλυκοπατάτες γύρω από το κότσι και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για 1½ ώρα.

  4. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ τις γλυκοπατάτες και τις αφήνω στην άκρη. Ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί και αλείφω με το υπόλοιπο γλάσο. Επαναφέρω το κότσι στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  5. Κότσι αρνίσιο στο φούρνο με μέλι

    Καθαρίζω τις γλυκοπατάτες από τη φλούδα τους και τις ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και λιώνω με το πρες πουρέ.
    Βγάζω το κότσι από το φούρνο και το σερβίρω με τον πουρέ.

Keywords: αρνί, αρνίσιο κότσι, μέλι, κρασί, πουρές γλυκοπατάτας,

Σας ευχαριστώ!