Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτοσαλάτα με παντζάρια και αρακά

Κοτοσαλάτα με παντζάρια και αρακά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (περίπου 300 γρ.), βρασμένο
  • 300 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 300 γρ. αρακάς κατεψυγμένο
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Δυόσμος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω 2 κατσαρολάκια με νερό στη φωτιά και αλατίζω γενναιόδωρα. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός του νερού ρίχνω, απευθείας από την κατάψυξη, στο ένα κατσαρολάκι τα παντζάρια και τα βράζω για 15 λεπτά και στο άλλο τον αρακά και τον βράζω για 5-6 λεπτά. Τα στραγγίζω και τα κρατάω χωριστά.

  2. Βάζω 100 γρ. από τα παντζάρια στο μούλτι και προσθέτω το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  3. Μοιράζω τα βρασμένα παντζάρια σε 4 κούπες. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω τον μισό αρακά, ανακατεύω και μοιράζω στις κούπες. Κόβω το κοτόπουλο με τα χέρια μου για να γίνει ψιχουλιαστό. Το μοιράζω στα μπολ. Απλώνω την κρέμα παντζαριού και καλύπτω με όσο αρακά έχω αφήσει στην άκρη. Στολίζω με φύλλα δυόσμου και σερβίρω.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη σαλάτα με φανταστική γεύση και εξαιρετικές ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες. Είναι πλούσια (εξαιτίας του κοτόπουλου) σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα σε Β1, Β2 και Β12 για τη σωστή κυτταρική διαίρεση και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα παντζάρια που περιλαμβάνονται στη συνταγή, δεν προσφέρουν μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία.

Keywords: κοτοσαλάτα παντζάρια αρακά

Σας ευχαριστώ!