Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σελινόριζα, ντοματίνια και δεντρολίβανο

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σελινόριζα, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 1.500-1.800 γρ. κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 10-12 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • 50 ml πετιμέζι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 800 ml καυτό ζωμό κότας
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο (τα φύλλα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τις μερίδες του κοτόπουλου σε ένα σουρωτήρι, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το αλεύρι.

  2. Σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω τις μερίδες του κοτόπουλου σε μονή στρώση (αν δεν τις χωράει όλες μαζί, τις βάζω λίγες λίγες) και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και χωρίς να καθαρίσω την κατσαρόλα, ρίχνω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 1 λεπτό. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σελινόριζα, το μαραθόσπορο και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2 λεπτά.

  3. Επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ραντίζω με το πετιμέζι. Προσθέτω το ζωμό και το δεντρολίβανο. Ανακινώ την κατσαρόλα, σκεπάζω με το καπάκι και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω τα ντοματίνια. Αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο ακόμη.

Keywords: ντοματίνια,και,δεντρολίβανο

Σας ευχαριστώ!