Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο με λαχανικά αλά πολίτα

Κοτόπουλο με λαχανικά αλά πολίτα
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
20΄35΄4 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Συνδυάζουμε ανοιξιάτικα λαχανικά σε ένα ανάλαφρο και πολύ νόστιμο φαγητό. Αν δεν μας αρέσει ο αρακάς μπορούμε να τον παραλείψουμε.
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 750 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • \n
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • \n
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • \n
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • \n
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • \n
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • \n
  • 200 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • \n
\nΓια το αυγολέμονο \n
    \n
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • \n
  • χυμός από 1 - 2 λεμόνια
  • \n
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς. \nΡίχνω νερό ώστε να τα σκεπάσει και το αφήνω να πάρει μια βράση. Προσθέτω τις πατάτες και τον αρακά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες. \n \nΑυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Παίρνω 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω 100 ml κρύο νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ρίχνω αυτό το μείγμα στο αυγολέμονο, αργά και σε δόσεις, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ (ή το σύρμα). \nΠροσθέτω τον άνηθο και αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την ανακινώ έντονα ώστε το αυγολέμονο να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και να γίνουν μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ " servings="4" prep_time="20M" cook_time="35M" total_time=" " summary=" Συνδυάζουμε ανοιξιάτικα λαχανικά σε ένα ανάλαφρο και πολύ νόστιμο φαγητό. Αν δεν μας αρέσει ο αρακάς μπορούμε να τον παραλείψουμε. " print="yes" image="" ingredients="750 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια-μπουκιές; 100 ml ελαιόλαδο; 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες; 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα; 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες; 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια; 200 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος); Για το αυγολέμονο; 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά; χυμός από 1 - 2 λεμόνια; 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ; 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;"]Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. ; Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνω νερό ώστε να τα σκεπάσει και το αφήνω να πάρει μια βράση. Προσθέτω τις πατάτες και τον αρακά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. ; Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες. ; Αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Παίρνω 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω 100 ml κρύο νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ρίχνω αυτό το μείγμα στο αυγολέμονο, αργά και σε δόσεις, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ (ή το σύρμα). ; Προσθέτω τον άνηθο και αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την ανακινώ έντονα ώστε το αυγολέμονο να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και να γίνουν μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 16 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 750 - 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια-μπουκιές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 - 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς.

  2. Ρίχνω νερό ώστε να τα σκεπάσει και το αφήνω να πάρει μια βράση. Προσθέτω τις πατάτες και τον αρακά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες.

  3. Αυγολέμονο
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Παίρνω 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω 100 ml κρύο νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ρίχνω αυτό το μείγμα στο αυγολέμονο, αργά και σε δόσεις, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ (ή το σύρμα).

  5. Προσθέτω τον άνηθο και αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την ανακινώ έντονα ώστε το αυγολέμονο να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και να γίνουν μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοτόπουλο με λαχανικά αλά πολίτα

Σας ευχαριστώ!