Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο με ελιές και πορτοκάλι

Κοτόπουλο με ελιές και πορτοκάλι
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 80 λεπ Total Time: 1 ώρα 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
  • 250 γρ. ελιές πράσινες
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια βιολογικά, κομμένα λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα. Βάζω τα μπούτια σε μονή στρώση και σοτάρω, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζω το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνω τα κρεμμύδια. Τα σοτάρω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω τον πελτέ και 400 ml νερό (περίπου 1½ ποτήρι). Μόλις πάρει βράση επαναφέρω το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνω. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

  2. Κοτόπουλο με ελιές και πορτοκάλι

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Μεταφέρω το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και προσθέτω τη σάλτσα του, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τα πορτοκάλια. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Keywords: κοτόπουλο, ελιές, πορτοκάλι, μπαρδουνιώτικο, παραδοσιακό, λιαστές ντομάτες,

Σας ευχαριστώ!