Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο φιλέτο στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές

Φιλέτο κοτόπουλο στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.)
  • 10 - 12 ελιές Καλαμών (ή άλλες μαύρες ελιές της αρεσκείας μας), χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι από το βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες, αν το προϊόν είναι καλής ποιότητας)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή βασιλικού)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα των χαρτιών
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 230ºC.
    Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα μαχαιράκι αφαιρώ τα κομμάτια ορατού λίπους από τις άκρες τους. Χτυπάω τα φιλέτα με ένα χονδρό πλάστη (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω καλά.

  2. Σε ένα μπολ βάζω τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή το λάδι από τις λιαστές ντομάτες) και το δυόσμο (ή το βασιλικό) και ανακατεύω καλά.

  3. Κόβω τέσσερα μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφω την επιφάνειά τους με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζω από ένα φιλέτο κοτόπουλου και από πάνω ρίχνω κουταλιές από το μείγμα του μπολ.

  4. Φιλέτο κοτόπουλο στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές

    Κλείνω καλά τα πακέτα και, αν χρειάζεται, τα δένω με σπάγκο, για να μην ανοίξουν. Τα βάζω σε ένα ταψί, το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω για 30 - 32 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα πακέτα για 5 λεπτά για να «ξεκουραστούν» τα φιλέτα και τα μοιράζω σε πιάτα, για να ανοίξει ο καθένας το πακέτο στο πιάτο του ώστε να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί από το εσωτερικό τους.

Keywords: φιλέτο κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες, ελιές,

Σας ευχαριστώ!