Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κοτοπιτάκια με τυριά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 16
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες τις ημέρες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β για τη σωστή κυτταρική διαίρεση, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό. Η προσθήκη μοτσαρέλας, φρέσκου τυριού κρέμα και αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την ισχυρή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ασβέστιο εκτός των άλλων είναι ένα απαραίτητο συστατικό και για την καλή υγεία των οστών, καθώς επίσης δρα συνεργατικά για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μία πολύ θρεπτική και ταυτόχρονα γευστική συνταγή!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 16 φύλλα κρούστας
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • - 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
  • 2 πράσα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • Μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΡίχνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέτω τον κιμά και τον αφήνω να σοταριστεί για 2-3 λεπτά.
  2. blankΚόβω το ένα πράσο σε ροδέλες και το άλλο το ψιλοκόβω και τα προσθέτω όλα στο τηγάνι με τον κιμά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μπούκοβο και ανακατεύω μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα πράσα.
  3. blankΠασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω καλά και ρίχνω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να μισοκρυώσει μέχρι να ετοιμάσω τα φύλλα.
  4. blankΑπλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφω με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο. Πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου, από την φαρδιά πλευρά και τις φέρνω στο κέντρο του φύλλου. Πιάνω και τις δύο απέναντι άκρες και καλύπτω το διπλωμένο φύλλο. Έτσι σχηματίζεται μια στενή λωρίδα με τρια βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Φτιάχνω και τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.
  5. blankΠροσθέτω το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα στο μίγμα του κιμά και ανακατεύω. Παίρνω μια λωρίδα φύλλου και βάζω στην άκρη της 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνο και βάζω το πιτάκι σε αντικολλητικό ταψί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  6. blankΑλείφω τα πιτάκια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω τα κοτοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν τα φύλλα.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 16


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κοτοπιτάκια τυριά

Σας ευχαριστώ!