Print Options:

Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες

Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Ratings 4 from 1 votes
Cuisine
Time
Prep Time: 30 30 mins Rest Time: 6 6 hrs Total Time: 6 hrs 30 mins
Servings 10
Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 15 έτοιμοι μπεζέδες (οι μπεζέδες είναι μικρές, συμπαγείς και αφράτες ροζέτες από ψημένη μαρέγκα, τις οποίες θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα ζαχαροπλαστεία)
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 150 γρ. μέλι ή σιρόπι γλυκόζης (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
  1. Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.

  2. Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.

  3. Κορμός σοκολατένιος

    Απομακρύνω από τη φωτιά. Σπάζω τους μπεζέδες με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Καλύπτω καλά με τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: κορμός, σοκολάτα, μπεζέδες,

Σας ευχαριστώ!