Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια (όχι ολόκληρα τα μπούτια, αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συσκευασμένα σε δισκάκια)
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύω καλά το χυμό πορτοκαλιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ζωμό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα κοπανάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να καλύψω καλά τα κοπανάκια με το γλάσο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.

  2. Κοπανάκια κοτόπουλο γλασαρισμένα

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί (π.χ. το ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
    Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα ταμπονάρω απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας (χωρίς να τα στεγνώσω εντελώς) και τα αλατίζω καλά από όλες τις μεριές. Τα αραδιάζω στο ταψί σε μονή στρώση, το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι το κόκαλο –δοκιμάζω κόβοντας ένα κοπανάκι κοντά στο κόκαλο και, αν το ψαχνό είναι ακόμα ροζέ ή κοκκινωπό, συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Τα σερβίρω με τηγανητές πατάτες.

Keywords: κοτόπουλο, κοπανάκια, μπουτάκια, γλάσο, πικάντικο, μουστάρδα, κέτσαπ, μέλι,

Σας ευχαριστώ!