Αφαιρώ την ψίχα από την κολοκύθα, πετάω το κεντρικό μέρος με τις ίνες και τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε κυβάκια. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα πράσα με τα κυβάκια κολοκύθας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω το κάρι και αλατοπιπερώνω. Μετά ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό κότας και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Αποσύρω από τη φωτιά και περνάω τη σούπα σταδιακά από το μπλέντερ. Κατόπιν τη περνάω από λεπτή σήτα πιέζοντας καλά για να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο απαλό μίγμα. Ξαναρίχνω τη σούπα στη καθαρισμένη κατσαρόλα και την αφήνω να πάρει ακόμη μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη κρέμα γάλακτος και αφήνω τη σούπα να δέσει ελαφρώς.
Σερβίρω σε ατομικά μπολ, συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με λίγο κάρι ακόμη.
Σας ευχαριστώ!