Print Options:

Κολοκυθορολάκια πανέ, γεμιστά με μπλε τυρί και ζαμπόν

Cooking Method
Time
Prep Time: 10 min Cook Time: 20 min Rest Time: 30 min Total Time: 1 hr
Servings 4
Ingredients
  • 2-3 μεγάλα, μακριά κολοκύθια (χρειαζόμαστε 24 λεπτές φέτες)
  • 100 ml αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 12 φέτες ζαμπόν, κομμένο από τη μακριά πλευρά, στη μέση
  • 12 φέτες Blue Cheese Castello Danablu, κομμένες στη μέση
  • Φύλλα δυόσμου
  • Φύλλα θυμάρι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση/Instructions
  1. Πλένω καλά τα κολοκύθια, τα σκουπίζω και το κόβω με το μαντολίνο σε φέτες των 3 χιλ

  2. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το βούτυρο και τα πανάρω στην τριμμένη φρυγανιά

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  4. Τοποθετώ μια παναριμένη φέτα κολοκυθιού στο ξύλο κοπής και στρώνω 1 μακριά λωρίδα ζαμπόν, 1 λωρίδα blue cheese και 2 φύλλα δυόσμο

  5. Τυλίγω με προσοχή σε ρολάκι και το μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

  6. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τυλίξω όλα τα ρολάκια

  7. Καρφώνω σε κάθε ρολάκι από 1 οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν

  8. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά

  9. Γυρίζω τη ρύθμιση του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν

  10. Σερβίρω πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι

Σας ευχαριστώ!