Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθόπιτα ανοιχτή με χωριάτικο φύλλο

Κολοκυθόπιτα ανοιχτή με χωριάτικο φύλλο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα Στρογγυλό Ζύμη Ψαχνών
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, τριμμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τηγανίζω σε δυνατή φωτιά λίγες λίγες τις φέτες των κολοκυθιών μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζω σε ένα σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με το τυρί κρέμα. Προσθέτω την φέτα, την πιπερίτσα, το κίμινο, την κάππαρη, τον άνιθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνω ελαφρά (η κάπαρη και η φέτα είναι αλμυρή).

  3. Ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας.
    Λαδώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού. Το λαδώνω καλά με ένα πινέλο και στρώνω το δεύτερο. Συνεχίζω μέχρι να βάλω και τα 6 φύλλα. Το τελευταίο δεν χρειάζεται να το λαδώσω.

  4. Αδειάζω στην ταρτιέρα το μίγμα των τυριών. Από πάνω απλώνω τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, μισοβυθίζοντάς τα (όχι τελείως) μέσα στο μίγμα.

  5. Ψήνω την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει το μίγμα.
    Αφήνω την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψω.

Keywords: κολοκυθοπιτα με χωριατικο φυλλο

Σας ευχαριστώ!