Print Options:

Κολοκυθόπιτα με μπέικον και καρύδια

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 30 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Best Season Fall
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη κουρού
  • 600 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 250 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους (αγοράζουμε άκοπο κομμάτι)
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. Mozzarella Αrla
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα κομμάτια της κολοκύθας και της πατάτας σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τα βράζω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών). Σουρώνω τα λαχανικά, τα μεταφέρω σε ένα μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Τα άφηνω στην άκρη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες και στρώνω εκεί το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω με ένα μαχαίρι όσο από το φύλλο εξέχει από την φόρμα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το αλεύρι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, τα καρύδια, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω την λιωμένη κολοκύθα και τα τυριά και αδειάζω το μείγμα στην φόρμα.

  4. Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά πριν την κόψω.

Keywords: κολοκυθόπιτα, κολοκύθα, σφολιάτα, κρέμα γάλακτος, καρύδια, μπέικον, μοτσαρέλα,

Σας ευχαριστώ!