Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό

Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
  • άφθονο ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ολόκληρη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη (αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ξερά γιατί δεν έχουν την ίδια φρεσκάδα στο άρωμα, αναζητήστε φρέσκα μυρωδικά σε ένα φυτώριο)
  • 1 μικρή, φρέσκια καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά. Στρώνω μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα φούρνου ή σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο «μαντολίνο», κόβω τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες, πάχους 1/2 εκ. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνω και τις αραδιάζω στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Τις ψήνω για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας τις μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Τις αφήνω να κρυώσουν και τυλίγω την καθεμία σε σφικτό ρολάκι. Βάζω  τα ρολάκια σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο, όρθια ή ξαπλωμένα, γεμίζοντάς το σχεδόν μέχρι επάνω. Συμπληρώνω με ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τη σκελίδα σκόρδου. Βάζω προσεκτικά και το βασιλικό ή τα κλαδάκια θυμαριού ή ρίγανης, καθώς και την καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά).

  4. Κλείνω καλά το βαζάκι και το βάζω στο ψυγείο. Εκεί διατηρούνται για 1 μήνα. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω, βγάζω όσα ρολάκια χρειάζομαι και τα αφήνω για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να ξεπαγώσει το λάδι τους.

Keywords: κολοκυθακια στο λαδι με βασιλικο

Σας ευχαριστώ!