Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοκορετσάκια σε σουβλάκια

Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 2 ώρα Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 14 ώρες 40 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά, βάρους περίπου 1½ κιλού
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αντεριά από 2 αρνάκια, κατά προτίμηση γάλακτος
  • ρίγανη, θυμάρι και άφθονο αλατοπίπερο, για το το πασπάλισμα
  • 6 μεταλλικές σούβλες για σουβλάκια
Εκτέλεση
    Το προηγούμενο βράδυ
  1. Πλένω πολύ καλά τη συκωταριά και την κόβω σε μεγάλους κύβους (όπως τα κλασικά χοιρινά σουβλάκια). Βάζω τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δυόσμο και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω για όλο το βράδυ στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά η συκωταριά.

  2. Την επόμενη ημέρα
  3. Πλένω πολύ καλά την αντεριά.
    Περνάω σε κάθε μεταλλική σούβλα κομμάτια από συκωταριά, εναλλάξ, δηλαδή από διάφορα μέρη της (συκώτι, πλεμόνια κ.ά.), σφικτά, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Προαιρετικά βάζω κομμάτια από αντεριά ανάμεσα στα κομμάτια της συκωταριάς.

  4. Τύλιγμα με την αντεριά
  5. Περνάω τη μία άκρη από τα έντερα στη σούβλα, τη δένω κόμπο για να μην φύγει και τυλίγω σφικτά τα εντόσθια τη συκωταριάς. Οταν φτάσω σην άλλη άκρη ξαναγυρίζω από την αρχή και επαναλαμβάνω το τύλιγμα άλλη μία φορά. Κόβω το έντερο και το δένω σφικτό κόμπο με την άλλη άκρη του που έχω δέσει στην αρχή.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια. Στερεώνω τα σουβλάκια όρθια σε ένα ταψί για να στραγγίξουν από τα περιττά υγρά και τα αφήνω για 20 λεπτά.

  6. Κοκορετσάκια

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βάζω τα κοκορετσάκια σε μια σχάρα και τη στερεώνω στα χείλη ενός ταψιού ώστε να πέσουν μέσα τα υγρά του ψησίματος. Ψήνω τα σουβλάκια για 30 λεπτά. Μετά, ανεβάζω ψηλότερα το ταψάκι και γυρίζω τη λειτουργία στο γκριλ. Ψήνω για άλλα 2 - 4 λεπτά, μέχρι τα κοκορετσάκια να πάρουν ωραίο χρώμα, τα βγάζω και τα πασπαλίζω αμέσως με μπόλικο αλατοπίπερο, ρίγανη και θυμάρι (τα οποία αν θέλω έχω ανακατέψει όλα μαζί σε ένα μπολάκι).

Keywords: κοκορετσάκια, κοκορέτσι, αρνίσια συκωταριά, αντεριά, πασχαλινό,

Σας ευχαριστώ!