Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
15΄1½ ώρα4 - 6 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Ιδιαίτερο και γιορτινό φαγητό που ταιριάζει πολύ με ένα ρωμαλέο κρασί για να το απογειώσει.
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 1 κόκορας (ή χωριάτικο κοτόπουλο) 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • \n
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • \n
  • 1 φύλλο δάφνη
  • \n
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • \n
  • 500 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • \n
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μικρά ολόκληρα
  • \n
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • \n
  • ρίγανη ξερή
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Αλατοπιπερώνω καλά το κοτόπουλο και βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί. \nΒάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα σε μονή στρώση για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και ρίχνω το κόκκινο κρασί το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το κοτόπουλο. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 1½ ώρα. \nΞεσκεπάζω την κατσαρόλα και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κουνάω λίγο την κατσαρόλα για σκορπίσει η ρίγανη το άρωμά της και σερβίρω.
\n-->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 κόκορας (ή χωριάτικο κοτόπουλο) 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 ml κόκκινο, δυνατό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μικρά ολόκληρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνω καλά το κοτόπουλο και βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί.

  2. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα σε μονή στρώση για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και ρίχνω το κόκκινο κρασί το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το κοτόπουλο. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 1½ ώρα.

  3. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κουνάω λίγο την κατσαρόλα για σκορπίσει η ρίγανη το άρωμά της και σερβίρω.

Keywords: κόκορας κρασάτος

Σας ευχαριστώ!