\n | \n | \n | \n \n | \n |
15΄ | \n1½ ώρα | \n4 - 6 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Ιδιαίτερο και γιορτινό φαγητό που ταιριάζει πολύ με ένα ρωμαλέο κρασί για να το απογειώσει. | \n|
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
Αλατοπιπερώνω καλά το κοτόπουλο και βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί. \nΒάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα σε μονή στρώση για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και ρίχνω το κόκκινο κρασί το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το κοτόπουλο. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 1½ ώρα. \nΞεσκεπάζω την κατσαρόλα και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κουνάω λίγο την κατσαρόλα για σκορπίσει η ρίγανη το άρωμά της και σερβίρω. | \n
Αλατοπιπερώνω καλά το κοτόπουλο και βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα σε μονή στρώση για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και ρίχνω το κόκκινο κρασί το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το κοτόπουλο. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 1½ ώρα.
Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κουνάω λίγο την κατσαρόλα για σκορπίσει η ρίγανη το άρωμά της και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!