Print Options:

Κοφτό μακαρονάκι με κολοκυθάκια και πέστο δυόσμου

Κοφτό μακαρονάκι με κολοκυθάκια και πέστο δυόσμου
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι μέτριο, ΗΛΙΟΣ
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο
  • Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη και χονδροκοπανισμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σκληρό τυρί, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μέλι
  • 50 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ, μέχρι να γίνουν μια πυκνή πάστα.

  2. Για το μακαρονάκι
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το μακαρονάκι να βράσει al dente.

  4. Κοφτό μακαρονάκι με κολοκυθάκια

    Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το αφήνω να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα τους κύβους κολοκυθιών, αλατοπιπερώνω και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το πέστο, ανακατεύω και ρίχνω το κοφτό μακαρονάκι απευθείας στο τηγάνι.
    Ανακατεύω απαλά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σας ευχαριστώ!