Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά χωριάτικου λουκάνικου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. κοφτό μέτριο, ΗΛΙΟΣ
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό και πράσινο τρυφερό μέρος)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 130 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω το μακαρονάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πιέζω με ένα πηρούνι για να γίνουν σαν κιμάς.

  3. Σε ένα γουόκ, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτω τον κιμά λουκάνικου και το μπαχάρι και σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 1-2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το μπαχάρι και μαγειρεύω για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο γουόκ με το μείγμα του λουκάνικου. Προσθέτω το ανθότυρο και ανακατεύω. Μεταφέρω το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζω με το τριμμένο τσένταρ.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να καψαλιστεί ελαφρά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοφτό μακαρονάκι κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Σας ευχαριστώ!