Print Options:

Κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες και λιαστή ντομάτα

Κοφτό μακαρονάκι με γαρίδες και λιαστή ντομάτα
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 400 γρ. κοφτό μακαρόνι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. γαριδούλες μικρές, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 120 γρ. pasta & gratinar Arla + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω τις γαριδούλες και μαγειρεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν μαγειρεύω περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζω τις γαριδούλες με τρυπητή κουτάλα και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.

  3. Ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και βράζω για 5 λεπτά. Ρίχνω το τυρί και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμμώδης σάλτσα.

  4. Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά, τις γαρίδες, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω και αν δεν είναι πολύ κρεμμώδη, προσθέτω το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον τυρί και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κοφτό μακαρόνι γαρίδες λιαστή ντομάτα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kofto-makaronaki-me-garides-kai-liasti-ntomata/

Σας ευχαριστώ!