Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κιμαδόπιτα με τυριά

κιμαδόπιτα με τυριά
<!-- [lt_recipe name=|ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ| servings=|6-8| prep_time=|30M| cook_time=|1H| summary=|Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.| print=|yes| ingredients=|2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;100 γρ. μίγμα τριμμένων ARLA PASTA & GRATINAR;1 ασπράδι αυγού;30 γρ. βούτυρο LURPAK ;Λίγο λιναρόσπορο;Για τη γέμιση:;500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα);500 γρ. κιμά χοιρινό (από μπούτι);2 κρεμμύδια;1 κ.γ. κρέμα σκόρδου;1 κ.σ. πελτέ ντομάτας;1 ξύλο κανέλας;1 κ.γ. κόλιανδρο;2-3 κλων. φρέσκια ρίγανη;2 αυγά;200 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί ARLA, κομμένο σε κύβους;Αλάτι & πιπέρι| ]Για την γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω τους δύο κιμάδες και καβουρδίζω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτω τον πελτέ και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το καβούρδισμα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να μισοκρυώσει. Πετάω το ξύλο κανέλας και προσθέτω την φρέσκιας ρίγανη, τα αυγά και το τυρί και ανακατεύω. ;Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ., και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει περίπου 1 εκατοστό. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί με τη στρωμένη σφολιάτα και το απλώνω να καλύψω όλη την επιφάνεια και πασπαλίζω με τα τριμμένα τυριά.;Απλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με διάφορες μύτες κορνέ κάνω διάσπαρτες τρύπες επάνω στη ζύμη. Κρατάω τα στρογγυλά δισκάκια στην άκρη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στο ταψί και σκεπάζω τη γέμιση. Πιάνω τις άκρες των φύλλων και τα γυρίζω προς τα μέσα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο ασπράδι αυγού. Βουτάω τα δισκάκια ζύμης στο χτυπημένο ασπράδι, τα «πανάρω» στο λιναρόσπορο και στολίζω την πίτα.;Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.[/lt_recipe] -->

Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 31 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.
Υλικά
    Για τη γέμιση:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. μίγμα τριμμένων ARLA PASTA & GRATINAR
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • Λίγο λιναρόσπορο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό (από μπούτι)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. κρέμα σκόρδου
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί ARLA, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
    Για την γέμιση:
  1. blank Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω τους δύο κιμάδες και καβουρδίζω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτω τον πελτέ και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το καβούρδισμα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να μισοκρυώσει. Πετάω το ξύλο κανέλας και προσθέτω την φρέσκιας ρίγανη, τα αυγά και το τυρί και ανακατεύω.
  2. Για την πίτα:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ., και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει περίπου 1 εκατοστό. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί με τη στρωμένη σφολιάτα και το απλώνω να καλύψω όλη την επιφάνεια και πασπαλίζω με τα τριμμένα τυριά.
  4. blankΑπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με διάφορες μύτες κορνέ κάνω διάσπαρτες τρύπες επάνω στη ζύμη. Κρατάω τα στρογγυλά δισκάκια στην άκρη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στο ταψί και σκεπάζω τη γέμιση. Πιάνω τις άκρες των φύλλων και τα γυρίζω προς τα μέσα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο ασπράδι αυγού. Βουτάω τα δισκάκια ζύμης στο χτυπημένο ασπράδι, τα «πανάρω» στο λιναρόσπορο και στολίζω την πίτα.
  5. blankΨήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Keywords: κιμαδόπιτα τυριά

Σας ευχαριστώ!