Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέτσαπ σπιτική

Κέτσαπ σπιτική
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 20 λεπτά.
Υλικά
  • 12 ώριµες ντοµάτες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 3 µεγάλα ξερά κρεµµύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • 4 – 5 κόκκοι µαύρου πιπεριού
  • 100 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας µουστάρδα απαλή
  • ¼ κουτ. γλυκού µοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Χαράζω σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος και τις βυθίζω σε ένα μπολ με βραστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα. Έπειτα τις ξεφλουδίζω εύκολα με το χέρι και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια.

  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τις ντομάτες και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά.

  3. Πολτοποιώ τις ντομάτες, μαζί με το ελαιόλαδο, στο μύλο των λαχανικών (ή στο μούλτι) και ρίχνω τον πολτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 3-4 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι η κέτσαπ να δέσει και να πήξει.

  4. Βάζω την κέτσαπ όσο είναι ακόμα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν με καπάκι ή σε βάζα και κλείνω καλά. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Keywords: κετσαπ σπιτικη

Σας ευχαριστώ!