Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ μήλου με τυρί κρέμα και κουκουνάρι

Κέικ μήλου
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 125 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα ακέρωτα λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3-4 μήλα (500 γρ. συνολικά), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1-2 εκ.
  • 1-2 κουτ. σούπας γάλα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  3. Προσθέτω το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό και το αλεύρι και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα σε υλικά. Ρίχνω τα μήλα και ανακατεύω. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνω 1 κουταλιά γάλα. Ανακατεύω και αν χρειαστεί ρίχνω και την δεύτερη.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και σκορπίζω το κουκουνάρι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά (μέχρι να δω ότι τα πλαϊνά έχουν ξεκολλήσει από τη φόρμα). Σβήνω το φούρνο και το αφήνω άλλα 5 λεπτά να σταθεί. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: κέικ μήλου με τυρί κρέμα,κουκουνάρι

Σας ευχαριστώ!