Print Options:

Κέικ με ζαμπόν, καρότα και κύμινο

Κέικ με ζαμπόν, καρότα και κύμινο
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 8
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
  • 150 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε κύβους
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι, το κύμινο και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτω το ζαμπόν, τα τυριά και τα τριμμένα καρότα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα.

Keywords: κέικ ζαμπόν

Σας ευχαριστώ!