Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με χοιρομέρι κρασάτο και σύκα

Κέικ με χοιρομέρι κρασάτο και σύκα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι (7 – 9 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. κασέρι με απαλή γεύση (ή έμμενταλ), τριμμένο
  • 200 γρ. ξερά σύκα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. χοιρομέρι κρασάτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (θα το βρείτε σε όλα τα καλά super market και deli)
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φακελάκι τσάι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
    Φτιάχνω το τσάι με ζεστό νερό και εκεί βυθίζω τα κομμάτια των σύκων για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
    Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα λείο χυλό, χωρίς κομπαλάκια. Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τα σύκα στραγγιγμένα από το τσάι, το χοιρομέρι και το θυμάρι και ανακατεύω με απαλές κινήσεις.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο φούρνο. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά, το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα του και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Keywords: κέικ με χοιρομέρι κρασάτο,σύκα

Σας ευχαριστώ!