Print Options:

Κέικ με σπαράγγια και μοτσαρέλα

Κέικ με σπαράγγια και μοτσαρέλα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 50 50 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
  • 400 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 4 αυγά
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπεικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ, σε κόκκους
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τα σπαράγγια, κόβω τις τρυφερές άκρες τους και τις κρατάω στην άκρη. Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα. Σε ένα τηγανάκι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν. Τα βγάζω σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα μεταφέρω σε ένα μπολ.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την αφήνω στην άκρη.

  3. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

  4. Ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά (σπαράγγια, πράσο, κρεμμυδάκια), την μοτσαρέλα, το ροζ πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  5. Κέικ με σπαράγγια και μοτσαρέλα

    Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και τοποθετώ τις κορυφούλες των σπαραγγιών στην επιφάνεια. Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Keywords: κέικ αλμυρό, μοτσαρέλα, σπαράγγια, σνακ, brunch,

Σας ευχαριστώ!