Print Options:

Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες

Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 6
Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, κοσκινισμένο
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 80 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο, ψιλοκομμένες
  • λίγος κόλιανδρος, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζω τα μπουκετάκια μπρόκολου για 4 - 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα στραγγίζω, τα σκουπίζω προσεκτικά σε καθαρές πετσέτες και τα αφήνω κατά μέρος για να κρυώσουν.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Χτυπάω καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το κασέρι και το γάλα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το μπρόκολο, κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: κέικ με μπρόκολο,αντζούγιες

Σας ευχαριστώ!