Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και κάνω μια λακκούβα στη μέση.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Το αδειάζω στο μπολ με το αλεύρι (στη λακκούβα που έφτιαξα στο κέντρο) και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια (ή χτυπάω τα υλικά με το μίξερ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα παχύρρευστο μείγμα.
Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και το βασιλικό (ή το δυόσμο) και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι) και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.
Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά μέσα στη φόρμα του, το ξεφορμάρω σε μια σχάρα και το αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσει καλά.
Σας ευχαριστώ!