Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ αλμυρό με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και κάππαρη

Κέικ αλμυρό με λιαστές ντομάτες, βασιλικό και κάππαρη
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 φακελάκι (7 – 8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. μαλακό κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • κορυφές από 2 κλαράκια φρέσκο βασιλικό (ή δυόσμο), ψιλοκομμένες
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά και κάνω μια λακκούβα στη μέση.

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Το αδειάζω στο μπολ με το αλεύρι (στη λακκούβα που έφτιαξα στο κέντρο) και ανακατεύω με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια (ή χτυπάω τα υλικά με το μίξερ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα παχύρρευστο μείγμα.

  4. Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και το βασιλικό (ή το δυόσμο) και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι) και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.

  5. Το αφήνω να κρυώσει για λίγα λεπτά μέσα στη φόρμα του, το ξεφορμάρω σε μια σχάρα και το αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσει καλά.

Keywords: κέικ αλμυρό με λιαστές ντομάτες

Σας ευχαριστώ!