Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με κάστανα και σοκολάτα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 180 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για το άλειμμα της φόρμας
  • 3 κουτ. σούπας έτοιμος πουρές κάστανου (τον βρίσκετε σε βαζάκια, σαν μαρμελάδα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κάστανα, έτοιμα προβρασμένα κάστανα, θρυμματισμένα (σε συκευασίες βάκουμ που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή μαρόν γλασέ, από ζαχαροπλαστείο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά, μέχρι να γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, τον πουρέ κάστανου, την τριμμένη κουβερτούρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Τέλος, ρίχνω τα θρυμματισμένη κάστανα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.

  2. Αδειάζω το κέικ σε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνω για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.

Keywords: κέικ με κάστανα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!