Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με άρωμα μανταρίνι, καρύδια και ρόδι

Κέικ με άρωμα μανταρίνι, καρύδια και ρόδι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 70 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 225 γρ. τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 200 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας
  • Για το γλάσο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • Για το στόλισμα
  • καρύδια
  • σπόρους ροδιού
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα (περιμένω να ενσωματωθεί το πρώτο πριν συνεχίσω στο δεύτερο και ούτω καθεξής).

  3. Χαμηλώνω την ένταξη του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ενωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τα καρύδια. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να σκορπίσουν και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα.

  4. Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 60-70 λεπτά (μετά τη 1 ώρα ψησίματος δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί, συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά).

  5. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  6. Για το γλάσο και το στόλισμα
  7. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν απαλά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το γάλα μέχρι να φτιάξω ένα γλάσο απαλό και λείο.

  8. Αδειάζω το γλάσο επάνω στο κέικ αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια. Στολίζω με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού. Πασπαλίζω με λίγη άχνη και σερβίρω.

Keywords: κεϊκ αρωμα μανταρινι καρυδια ροδι

Σας ευχαριστώ!