Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

Κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, λιωμένο + και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ωμά (όχι ασπρισμένα)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας για το πασπάλισμα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού άρωμα αμυγδάλου, υγρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8-10 φρέσκα σύκα, πλυμένα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι ή ταψάκι 22 εκ.
    Βάζω στο μούλτι τα αμύγδαλα και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. Αδειάζω την αμυγδαλόσκονη σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύω καλά.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το άρωμα αμυγδάλου. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και κουνάω δυνατά για να απλώσει ισόποσα. Μισοβυθίζω τα κομμένα σύκα και πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
    Ψήνω το κέικ για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει στεγνό, αποσύρω από το φούρνο.
    Αφήνω το κέικ να κρυώσει και κόβω σε τρίγωνα κομμάτια. Αν θέλω, σερβίρω με λίγο παγωτό βανίλια.

Keywords: κέικ αμυγδάλου με φρέσκα σύκα

Σας ευχαριστώ!