\n | \n | \n | \n \n | \n |
15΄ | \n45΄ | \n6 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Τα κεφτεδάκια είναι υπέροχα αλλά χρονοβόρα. Σας έχω την τέλεια συνταγή που θα γίνει γρήγορα αλλά κυρίως νόστιμα. | \n|
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
Για τον κεφτέ
\n
|
\n
Για τον κεφτέ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και το κρεμμύδι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 - 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου για 6 - 8 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός αλλά το αποτέλεσμα αξίζει, γιατί οι ίνες του κιμά σπάνε με το ζύμωμα και θα έχω ένα μείγμα ιδιαίτερα ζουμερό και αφράτο. \n \nΓια τις στρώσεις: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. \nΛαδώνω ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ., και στρώνω εκεί τις μισές φέτες κολοκυθιού. Από πάνω στρώνω τις μισές φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του κιμά, σε μια ομοιόμορφη στρώση που να καλύψει όλη την επιφάνεια των λαχανικών. Σκεπάζω τον κιμά με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιών και από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. \nΨήνω τον κεφτέ για 45 λεπτά περίπου και τον σερβίρω ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής. | \n
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και το κρεμμύδι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου για 6 – 8 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός αλλά το αποτέλεσμα αξίζει, γιατί οι ίνες του κιμά σπάνε με το ζύμωμα και θα έχω ένα μείγμα ιδιαίτερα ζουμερό και αφράτο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ., και στρώνω εκεί τις μισές φέτες κολοκυθιού. Από πάνω στρώνω τις μισές φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του κιμά, σε μια ομοιόμορφη στρώση που να καλύψει όλη την επιφάνεια των λαχανικών. Σκεπάζω τον κιμά με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιών και από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.
Ψήνω τον κεφτέ για 45 λεπτά περίπου και τον σερβίρω ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής.
Σας ευχαριστώ!