Μουσκεύω αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Τα αφήνω να πάρουν μερικές βράσεις, ξαφρίζοντας στο διάστημα αυτό, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός στην επιφάνεια. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω τα φασόλια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην διαλύονται. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω.
Στραγγίζω τα φασόλια και τα ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ. Τα δουλεύω με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να κομματιαστούν καλά αλλά να μην γίνουν πουρές. Τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αυγού και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει καλά το μείγμα.
Το βγάζω από το ψυγείο, πλάθω κεφτέδες σχετικά μεγάλου μεγέθους (σαν μικρό μανταρίνι) και τους πιέζω ελαφρώς με την παλάμη μου για να πλατύνουν. Τους αλευρώνω και τους τινάζω για να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει βάζω τους κεφτέδες σε δόσεις. Τους τηγανίζω για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
Σερβίρω τους κεφτέδες ζεστούς ή χλιαρούς και συνοδεύω με το πικάντικο γιαούρτι και μια σαλάτα εποχής.
Σας ευχαριστώ!