Print Options:

Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και πέστο φέτας

Κεφτεδάκια με σπαγγέτι
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγετίνι Νο 10, Ήλιος
  • 30 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το πέστο
  • 40 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 60 γρ. πράσινες ελιές
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τους κεφτέδες
  1. Σε ένα μπολ βάζω τα ψίχουλα και το γάλα και ανακατεύω για να μουλιάσουν. Προσθέτω τον κιμά, το αυγό και αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθω σε κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα και τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα κρατάω στην άκρη, σκεπασμένα με ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστά.

  2. Για το πέστο
  3. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  4. Για το σπαγγέτι
  5. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω al dente. Κρατάω 100 ml από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω το πέστο, το νερό που κράτησα από το βράσιμο και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα κεφτεδάκια. Σερβίρω αμέσως με λίγο φρέσκο βασιλικό.

Keywords: κεφτέδες, κεφτεδάκια, σπαγγέτι, ζυμαρικά, πέστο φέτας, βασιλικός, κιμάς μοσχαρίσιος, ελιές,

Σας ευχαριστώ!