Print Options:

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Ζουμερά Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 25 mins
Servings 6
Ingredients
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
  • 600 γρ. κιμά αρνίσιο από μπούτι
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 καυτέρη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Πίτες για σουβλάκια
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
    Για τα κεμπάπ
  1. Βάζω τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
    Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το σουμάκ και το τσίλι. Ζυμώνω απαλά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

  2. Παίρνω αρκετό από το μείγμα (περίπου 100-120 γρ.) και το «πλάθω» γύρω από τις μεταλλικές σούβλες. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.

  3. Προθερμαίνω το bbq σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ψήνω τα κεμπάπ με κλειστό καπάκι για 4-5 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι, γυρίζω τα κεμπάπ και ψήνω για άλλα 3-4 λεπτά.
    Σερβίρω με τη σάλτσα γιαουρτιού και ψημένες πίτες για σουβλάκια.

  4. Για την σάλτσα γιαουρτιού
  5. Ζουμερά Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

    Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.

Σας ευχαριστώ!