Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο και γραβιέρα

Κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο και γραβιέρα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 2 κιλά χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • 1 κουτ. γλυκού BBQ mix (evripidou.gr)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο θυμαριού
  • 50 γρ. μαργαρίνη Χωριό με ελληνικό γιαούρτι, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα ΧΩΡΙΟ, μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζ. Χωριό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιώ μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο γίνεται πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη.

  2. Για το ρολό
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το πασπαλίζω και στις δύο πλευρές με το μίγμα BBQ mix. Aπλώνω στην επιφάνειά του το πέστο και τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό. Το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.

  4. Μεταφέρω το ρολό στη γάστρα και το αλείφω με τη μουστάρδα. Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της και τη μεταφέρω στο φούρνο. Ψήνω για 1½ ώρα.
    Βγάζω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Keywords: κατσικίσιο ρολό με θυμαρίσιο πέστο,γραβιέρα

Σας ευχαριστώ!