Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κατσικάκι ρολό γεμιστό με πράσα και κατίκι

Κατσικάκι ρολό γεμιστό με πράσα και κατίκι
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
15΄2 ώρες4 - 6 μερίδες15΄[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 1 κατσικίσιο μπούτι, με βάρος 1 ½ κιλό χωρίς το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να το ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να το φτιάξει σε πλατύ μεγάλο κομμάτι)
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
  • λίγη γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) νερό
  • \n
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε μικρές, αγοράζετε απλές πατάτες, όσο πιο μικρές μπορείτε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες)
  • \n
\nΓια τη γέμιση \n
    \n
  • 2 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • \n
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • \n
  • 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένη
  • \n
  • 250 γρ. κατίκι Δομοκού
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. \nΑπλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα. \n \nΓια τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. \n \nΓια το ρολό: Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα. \nΜόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό. \nΑφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ " servings="4 - 6 μερίδες" prep_time="15M" cook_time="2H" total_time="15M" summary="Ζουμερό και τρυφερό κατσικάκι που με τα γλυκά πράσα και την οξύτητα του τυριού γίνεται λουκούμι! " print="yes" image="" ingredients="1 κατσικίσιο μπούτι, με βάρος 1 ½ κιλό χωρίς το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να το ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να το φτιάξει σε πλατύ μεγάλο κομμάτι); αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; λίγη γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη; 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί; ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο; ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) νερό; 1½ κιλό μικρές πατάτες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε μικρές, αγοράζετε απλές πατάτες, όσο πιο μικρές μπορείτε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες); Για τη γέμιση; 2 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα; 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα; 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος; 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένη; 250 γρ. κατίκι Δομοκού; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;"]Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. ; Απλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα. ; Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. ; Για το ρολό: Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. ; Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. ; Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα. Μόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό. ; Αφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 2 ώρα Rest Time: 15 λεπ Total Time: 2 ώρες 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 κατσικίσιο μπούτι, με βάρος 1 ½ κιλό χωρίς το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να το ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να το φτιάξει σε πλατύ μεγάλο κομμάτι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες (αν δεν βρείτε μικρές, αγοράζετε απλές πατάτες, όσο πιο μικρές μπορείτε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες)
  • Για τη γέμιση
  • 2 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κατίκι Δομοκού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Απλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα.

  2. Για τη γέμιση
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.

  4. Για το ρολό
  5. Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα.

  6. Μόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό.

  7. Αφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες.

Keywords: κατσικάκι ρολό γεμιστό με πράσα,κατίκι

Σας ευχαριστώ!