\n | \n | \n | \n \n | \n |
15΄ | \n2 ώρες | \n4 - 6 μερίδες | \n15΄ | \n \n[printfriendly] | \n
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. \nΑπλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα. \n \nΓια τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. \n \nΓια το ρολό: Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα. \nΜόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό. \nΑφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες. | \n
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι σε μια επίπεδη επιφάνεια και το ισιώνω καλά. Τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και το πασπαλίζω με την πάπρικα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ρόκα, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο απλωμένο μπουτάκι. Τυλίγω το μπουτάκι σε ρολό και το δένω σφικτά με σπάγκο μαγειρικής, σε κοντινά διαστήματα. Το βάζω σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί (ιδανικά στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί της κουζίνας) και το περιχύνω με το κρασί, το ελαιόλαδο και το νερό. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα.
Μόλις περάσει η 1 ώρα, βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω τις πατάτες γύρω από το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα, μέχρι πατάτες και ρολό να μαλακώσουν καλά. Αν το νερό σωθεί στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνω λίγο ακόμα, ζεστό.
Αφήνω το ρολό να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρώ τους σπάγκους, κόβω το ρολό σε φέτες και το σερβίρω, συνοδεύοντας με τις πατάτες.
Σας ευχαριστώ!