Print Options:

Καστανό ρύζι

Καστανό ρύζι
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 5 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 ml νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, καλά πλυμένος και άκοπος, με τα κοτσανάκια του, (δένουμε το ματσάκι σε δύο σημεία με δύο κομμάτια σπάγκο)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. καστανό ρύζι (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή είδη υγιεινής διατροφής)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το νερό, το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη και αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία του (περίπου 25 λεπτά), μέχρι να σωθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει και να φουσκώσουν οι κόκκοι του.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά –στο διάστημα αυτό το ρύζι θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και σπυρωτό.
    Λίγο πριν σερβίρω πετάω το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη.

Keywords: καστανό ρύζι
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kastano-ryzi/

Σας ευχαριστώ!