Print Options:

Καροτοσαλάτα με ρόκα και χυμό πορτοκαλιού

Καροτοσαλάτα με ρόκα και χυμό πορτοκαλιού
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 20 20 mins Total Time: 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 400 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμένος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • ⅓ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας (όχι βαλσαμικό)
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο σε ένα αντικολλητικό ταψάκι για 2 – 3 λεπτά, στο γκριλ
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τις ροδέλες καρότου για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.

  2. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω μέχρι ο χυμός να μειωθεί το μισό και τα καρότα να μαλακώσουν. Προσθέτω το μέλι και την κανέλα και μαγειρεύω για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Ρίχνω το ξίδι και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Απλώνω τα καρότα σε μια πιατέλα. Κρατάω κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη σάλτσα και με την υπόλοιπη περιχύνω τα καρότα. Από πάνω απλώνω τα φύλλα ρόκας και περιχύνω με τη σάλτσα που άφησα κατά μέρος. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σουσάμι και σερβίρω.

Keywords: καροτοσαλατα με ροκα χυμο πορτοκαλιου

Σας ευχαριστώ!